Nyhed

 • tor 7/12 2017
  Bent Sørensen modtog mandag den 27. november en af de største amerikanske musikpriser på 100.000 dollars for sin trippelkoncert L’isola della città (Øen i byen), som blev uropført i København i januar 2016. Det er kun to år efter, at den prestigefulde pris gik til en anden stor dansk komponist. 
 • man 4/12 2017
  Som den danske sektion af ISCM har SNYK fornøjelsen af at udsende et åbent Call for Works til ISCM World New Music Days i Beijing den 19.-26. maj 2018. Deadline for indsendelse er den 2. januar 2018.
 • man 4/12 2017
  New Yorker-komponistkollektivet Bang on a Can, Statens Kunstfond og Snyk tilbyder en dansk komponist eller musiker tre ugers residency på Bang on a Cans sommerfestival i Massachusetts fra den 9.-29- juli 2018. Legatet inkluderer transport, kost og logi samt undervisning. Ansøgningsfristen er den 9. januar 2018.
 • tir 28/11 2017
  Oplev den tyske elektroniske musiker Andrew Pekler samt danske Mads Emil Nielsen live og lyt til sjældne lydværker, når det danske label arbitrary den 14. december i KoncertKirken i København for tredje gang præsenterer Live + Listening Room - et koncertformat, der kombinerer liveoptræden med en fælles lyttesession.
 • man 20/11 2017
  Komponist, arrangør og kurator Allan Gravgaard Madsen bliver ny kunstnerisk leder for Århus Sinfonietta, som også har fået ny bestyrelse. Ensemblet går hermed en større forandringsproces i møde.
 • fre 17/11 2017
  Den 5. december sætter konferencen Presenting Sound Art på Statens Museum for Kunst i København fokus på, hvordan vi skaber vi bedre betingelser for lydkunst i danske kunst- og kulturinstitutioner. Glæd dig til en dag med faglige oplæg ved bl.a. Peter Weibel, Jenny Gräf Sheppard og Magnus Kaslow. Konferencen arrangeres af SNYK og Dansk Komponistforening, deltagelse er gratis, men tilmelding nødvendig.
 • tor 9/11 2017
  Mike Sheridan kommer for første gang i mange år med et nyt soloshow lørdag den 11. november. Dermed lukker han dette års G((o))ng Tomorrow Festival og bliver en af de musikere, der spiller de sidste toner i det gamle Jazzhouse i Niels Hemmingsensgade i København. 
 • tir 7/11 2017
  Er du cyklet forbi plakaten på gaderne i København? Niels Lyhne Løkkegaard skabte i 2016 Curatorium, en fiktiv lydfestival, der aldrig fandt sted. Den imaginære lydfestival er nu vendt tilbage anno 2017 med start d. 18. november. Festivalen annoncerer løbende begivenheder på Facebook.
 • tor 2/11 2017
  En once-in-a lifetime koncert med Bisse i mødet med den 65-årige japanske legende Keiji Haino, Neue Vocalsolisten synger syrisk og libanesisk, 12 timers koncert på Thorvaldsens Museum med We Like We og Jacob Kirkegaard, Bent Sørensen kuraterer på Glyptoteket, Ars Electronica prisvinder Cedrik Fermont, asiatisk lydkunst og meget mere. Fra den 3. til 11. november får du de nyeste toner fra danske og internationale frontløbere på tværs af genrer og kunstarter. 
 • tir 24/10 2017
  Ars Nova Copenhagens nye udgivelse og koncerter handler om at afdække grænser – og overskride dem. Den 28. oktober giver koret koncert i Aarhus og dagen efter i København. Hør musik, der på forskellig vis har overskredet grænser, bl.a. Anna Thorvaldsdottir, Vagn Holmboe og Line Tjørnhøj.
 • man 23/10 2017
  Lydhør på en Søndag inviterer sammen med AUT og The Lake indenfor i det gamle vandtårn ved Randersvej i Aarhus. Oplev tårnet på en ny sanselig måde, når dets rum og æstetiske udtryk undersøges gennem lyd, musik og dans søndag den 29. oktober under overskriften The Story of a Building. 
 • tor 19/10 2017
  Den internationalt anerkendte Francisco Lopez opfører sit berømte lyd-værk 'Lopez Immersive Sound' for dig, mens du sidder blandt andre i en rundkreds med bind for øjnene. Toke Tietze og Sophia Mage tilbyder en symbiotisk visuel og lydlig trance. Lørdag den 28. oktober bør du sætte aftenen af til Sparkling Sound Festival for lydkunst, dans, performance og lysmobile. KoncertKirken i København lægger hus til, og SNYK bringer her et overblik over det imponerende program. 
 • ons 18/10 2017
  Har du et projekt, du vil sende afsted inden årsskiftet - så se her for ansøgningsfrister, der kan søges af udøvende musikere, komponister og koncertarrangører indenfor ny, eksperimenterende musik. 
 • tir 17/10 2017
  SNYKs bestyrelse har fornøjelsen af at meddele, at den daglige leder af SNYK fra 1. januar 2018 bliver Bjarke Svendsen.
 • tor 12/10 2017
  Festmåltidet i familiens skød er omdrejningspunkt for den spritnye opera AGONY. Komponist Line Tjørnhøj inviterer publikum med til bords og gør måltidet til en æstetisk operaoplevelse og et mødested for kulturel udveksling. Operaen er en del af Aarhus som Europæisk Kulturhovedstad 2017 og spiller på Godsbanen fra den 20. – 27. oktober.
 • ons 11/10 2017
  Oplev komponist Karl Aage Rasmussens sprudlende værker opført af Athelas Sinfonietta Copenhagen i forbindelse med hans 70 års fødselsdag. Dagens store overraskelse er Rasmussens tidligere elever, komponisterne John Frandsen, Svend Hvidtfelt Nielsen, Simon Steen Andersen og Anders Brødsgaard, som uropfører ’gavemusik’ til fødselaren. Det sker den 15. oktober på Johan Borups Højskole i København.
 • man 9/10 2017
  Stort tillykke til komponisterne Line Tjørnhøj og Birgitte Alsted samt kvartetten Nightingale String Quartet og solofløjtenist Ulla Miilmann, som i år modtager Carl Nielsen legatet - en af landets største hæderspriser til danske kunstnere og komponister. Prisoverrækkelsen sker ved en koncert i Musikkonservatoriets koncertsal i København den 9. december kl.15.
 • tor 5/10 2017
  Den ellers lukningstruede kompositionsskole SPOR New Music School er blevet tildelt et legat og har indgået et nyt samarbejde, som gør det muligt igen at invitere de mange interesserede børn og unge indenfor til næste år.
 • ons 4/10 2017
  Den japanske undergrunds store ikon Keiji Haino søger frivillige performere til den europæiske premiere på ’Miracle’. Værket er Haino’s spektakulære svar på den verdenskendte komponist John Cages 4’33, hvor 88 performere skal forsøge at ramme een tangent med een finder på samme tidspunkt. Og du kan være med! Det er den 4. november på Statens Museum for Kunst under G((o))ng Tomorrow Festival.
 • tir 3/10 2017
  Tingene er ikke, som de ser ud til i den islandske komponist og videokunstner Dodda Maggýs værker, hvor lydsiden er central og skiftevis beroliger og foruroliger. Lige nu kan du opleve ni af Maggýs værker på udstillingen 'The Sound and Video Works of Dodda Maggý' på ARoS i Aarhus, som en del af 'ARoS FOCUS // NEW NORDIC', som sætter fokus på unge nordiske kunstnere.
 • man 25/9 2017
  Den tiende udgave af Festival of Endless Gratitude åbner i dag med et internationalt vidtfavnende program, der kommer godt rundt i de musikalske afkroge. Festivalen flytter i år venue og præsenterer bl.a. avantgarde, tonale opbrud, polyrytmisk techno, hyperpop, neo-new-age og et mutant orkester i gamle fabrikslokaler i Københavns Sydhavn. 
 • ons 20/9 2017
  Da Esbjerg Ensemble blev dannet i 1967 var det en ret vild idé, som Ensemblechef Katrine Ganer Skaug formulerer det. Men nogle gange er det præcis de vildeste idéer, som står stærkest. Esbjerg Ensemble har gennem 50 år givet os klassisk kammermusik på højeste niveau og bragt internationalt musikliv til Vestjylland. Det fejres med en storslået jubilæumskoncert i Esbjerg på lørdag.
 • tir 12/9 2017
  Den danske lydkunstner Christian Skjødt bidrager blandt andre til udstillingen ’On the Thresholds of Knowledge’, der byder indenfor i en af Lunds ældste bygninger, Kungshuset. I alt 13 internationale samtidskunstnere udstiller værker, som både indbyder til aktiv deltagelse og indre rejser.
 • tir 12/9 2017
  Glyptoteket og G((o))ng Tomorrow Festival slår den 14. september dørene op for sæsonens første Slow. Cellist, sanger og komponist Cæcilie Trier (CTM) er inviteret til at sammensætte musikprogrammet, og hun kan ikke forestille sig et bedre sted at præsentere torsdagens koncerter.