Aarhus2017s store finale er fuld af musik

Kulturhovedstadsåret slutter af med en storslået fejring den 9. december. Den eksperimenterende musik er flot repræsenteret i et program, der tæller mere end 75 koncerter på over 20 venues i Aarhus midtby. Og det hele er gratis.

Af Sif Hellerup Madsen

På Aarhus2017’s finaledag den 9. december slår en lang række kendte og nye spillesteder i Aarhus dørene op til gratis koncerter med danske og internationale bands. I en hyldest til Aarhus’ musikalske DNA samarbejder lokale kunstnere med internationale kunstnere og præsenterer en bred vifte af musikalske genrer. Her er et udpluk af de eksperimenterende koncerter.

Ny kompositionsmusik i Sankt Lukas Kirke

Den danske komponist Thomas Agerfeldt Olesen har skrevet et nyt stort juleoratorium til uropførelse i december 2017. Musikken opføres af Århus Sinfonietta, Ars Nova Copenhagen og Concert Clemens samt strygere fra Det Jyske Musikkonservatorium. Thomas Agerfeldt Olesen tager i sit juleoratorium udgangspunkt i en af julens helt store musikalske klassikere: den tyske komponist Johan Sebastian Bachs Juleoratorium skrevet til tekster af digteren Picander i 1734.  Koncerten finder sted i Sankt Lukas Kirke kl. 15.00. Læs mere her.

Elektroniske eksperimenter på rådhuset og Godsbanen

Foreningen Across The Floor arbejder med eksperimenterende musik og lydkunst og åbner den 9. december kl 18.30 – 01.30 dørene til Aarhus Rådhus. Udover hovedscenen i Rådhushallen er der i samarbejde med det lokale label Taarnet Tapes programlagt tre koncerter til en mindre scene i kælderen under Rådhuset, hvor talenter fra det eksperimenterende vækstlag kommer på banen. Du kan bl.a. opleve lokale kræfter som lydkunstner Alex Mørch (DIEM), Nils Gröndahl (Under Byen, Broken Twin), Narcosatanicos samt den tyske multiinstrumentalist Michael Rother (tidligere stifter af NEU! og kortvarigt medlem af Kraftwerk) i selskab med musikerne Franz Bergman (Camera) og Hans Lampe. Læs mere her.

Aarhus Volume inviterer kl 14.00 – 03.00 til TOWN PART Festival 2017. Med hele ni indendørs scener forvandler festivalen Godsbanen og resten af Aarhus K til et levende festivalområde. Man kan glæde sig til over 30 artister fra en bred vifte af elektroniske genrer. På programmet er bl.a. Kenton Slash Demon, HONG KONG, TAN m.m. Se mere her.

Koncertinstallation på Non-Space

Klokken 16.00 – 20.00 skaber de tre musikere Christian Windfeld (perkussion og effekter), Timothée Quost (trompet og effekter) samt Frederik Sakham (kontrabas og effekter) en unik lydlig oplevelse i udstillingen ‘The Serpent King’ af Katarina Henriksson på udstillingsstedet non-space. De tre musikeres lydlandskab vil bringe dig dybere ind i ‘The Serpent King’-universet, hvor det magiske og det virkelige eksisterer side om side. Koncerten er et samarbejde mellem non-space, Aarhus2017 og Aarhus Unge Tonekunstnere (AUT). Læs mere her.

Techno og visuals på Tape 

Slut af på TAPE fra kl. 23.00 – 05.00, hvor spillestedet bliver indhyllet i et visuelt design, som tager udgangspunkt i det musik af Sortlegeme, Niki Istrefi og ANTN. Læs mere her.

Aarhus 2017 Finale
Den 9. december fra kl 14.
Gratis adgang til alle koncerter.
Læs mere her.