Cph Art Week sætter lyd på kunsten

For femte gang sætter Cph Art Week byen på den anden ende i samtidskunstens navn - i år med et kæmpemæssigt program og temaet 'Sound & Vision'. Oplev fra den 24. august til den 3. september koncerter, lydinstallationer og performances af kunstnere og komponister som Jacob Kirkegaard og Niels Lyhne Løkkegaard, Tobias Kirstein, Lars Lundehave Hansen, Ursula Nistrup o.m.a.

Af Sif Hellerup Madsen

Cph Art Week er i år større end nogensinde før og skabt i samarbejde med 78 aktører - lige fra museer, kunsthaller til spillesteder, biblioteker og metroen.

Temaet er Sound & Vision, og derfor zoomer kunstugen ind på samtidskunst i dialog med musik og lyd. Glæd dig til et program, som finder inspiration i de naturlige og menneskeskabte lyde, det analoge og digitale, det konceptuelle og det populære, støjende, melodiøse og poetiske.

Performance og lyd fylder Lille Vega til åbning

Cph Art Week skydes i gang den 24. august kl. 18 med åbningsfest på Lille Vega. Her kan du bl.a. opleve multimediekunstner Nástio Mosquitos overvældende  og kritikerroste værk Respektabel Thief – der kombinerer video, musik og live performance i en intens strøm af tekst, lyd og billeder. Samt danske Molina med new wave-inspireret electropop.

Også de tilstødende rum, trappeopgange og toiletter på Lille Vega bliver fyldt op med lyd og kunst på åbningsaftenen. Her kan du tage på opdagelse i videoværker af Henning Christiansen og islandske Dodda Maggý, opleve symbiotisk growling-danseperformance af svenske Lisen Pousette & Olivia Riviere samt lyd-, lys- og tekst-installationer af bl.a. Kunsthal 44 Møen.
Læs mere her. Køb billet her.

Postkolonial lyd

De to komponister og lydkunstnere Jacob Kirkegaard og Niels Lyhne Løkkegaard har sammen skabt et nyt stort lydkunstværk til udstillingsstedet Overgaden. Udstillingen hedder Vestindiske Forestillinger og markerer 100-året for salget af Danmarks tidligere slavekoloni De Vestindiske Øer. Værket prikker til vores (romantiske) forestillinger om Danmarks fortid som kolonimagt og lydliggør således en bid af dansk postkolonial bevidsthed anno 2017. Udstillingen har fernisering den 25. august kl. 17-20 og løber herefter frem til den 22. oktober.
Læs mere her.

Jacob Kirkegaard performer også live den 2. september kl. 19.15 på Copenhagen Contemporary med 4-kanals værket Signals. Performancen er en del af kunstmessen Code Art Fair - se resten af det imponerende program med film, talks og performance her.

Sinustoner og messingblæsere udforsker rum

Kunstner Ursula Nistrup bidrager også med et helt nyt værk til kunstugen. Det hedder Trio Space og er et video- og performanceværk, hvor musikerne Johannes Lund på alt saxofon, Maria Bertel på tromebone og Asger Hartvig på tenor saxofon udforsker forskellige rums auditive kvaliteter. 

Trio Space bliver både præsenteret som en film-screening på Medicinsk Museion den 2. september kl. 14 og 16 og som en live performance i Frederiksberg Have den 3. september kl. 15. Værket er komponeret af Nistrup i samarbejde med Johannes Lund.
Læs mere her.

Cph Art Week byder også på udgivelsesreception og performance med lydkunster Lars Lundehave Hansen. Arrangementet fejrer udgivelsen af et katalog, der er blevet til i forbindelse med Lundehave Hansens udstilling The Space Between the Silence i Møstings Hus tidligere på året. Til performancen vil Lundehave Hansen improvisere og bearbejde sinustoner fra værket Directional Transmissions bestemt af udstillingsrummets geometriske forhold.

Arrangementet finder sted den 26. august kl. 16-18 og er gratis. Læs mere her. Læs SNYKs artikel om The Space Between the Silence her.


Lars Lundehave Hansen, pressefoto: Cph Art Week.

Vinylterror på Hovedbiblioteket

Den danske kunstnerduo Vinylterror & -horror indtager Hovedbiblioteket og vender alting på hovedet med en interaktiv lydinstallation, der inkluderer en knallert, en kompressor og en computer, der afspiller filmklip på repeat.

Værket hedder Shhhh og har fernisering fredag den 25. august kl. 16-17, hvor kunstnerne vil være til stede. Du kan opleve værket gratis hver dag indtil den 2. september. 
Læs mere her.

Japanske droner under jorden

Komponist og lydkunstner Tobias R. Kirstein præsenterer på Cph Art Week et helt nyt lydværk i Cisternerne, som pt. huser en totalinstallation af den japanske arkitekt Hiroshi Sambuichi. Kirstein har på en specialbygget tonegenerater skabt langstrakte og fysiske droner, som sætter Sambuichis forunderlige, underjordiske verden af vand, mørke, spejle og planter i spil.

Kirsteins værk bliver opført den 27. og 28. august kl. 20. Læs mere om værket her

Andre begivenheder, du skal tjekke ud

Lyden af kunst - éndagsfestival på Artoteket.
Kunstbiblioteket Artoteket inviterer til éndagsfestival og byder på koncerter, installationer, talks og workshops med fokus på hvordan lyd og kunst påvirker hinanden. 
Den 2. september kl. 12-19. Læs mere her. Køb billet her.

Masterclass: Nástio Mosquito, Den Sorte Skole & Dark Matters
Multimediekunstner Nástio Mosquito i samtale med samplingduoen Den Sorte Skole og det visuelle studie Dark Matters om de uendelige muligheder i grænsefladerne mellem lyd og billeder.
Den 26. august kl. 14-16.30. 
Læs mere herKøb billet her.

After Art Bar / Duo Demona
Performance-sejltur fra Papirøen med kunstduoen Duo Demona, som bl.a. giver koncert på en installation af krystalglas og keramiske instrumenter.
Den 31. august kl. 21.15-22.30. Læs mere herKøb billet her.

-----------------------------

Cph Art Week.
24. august - 3. september.
Læs mere her.

Foto øverst: Vinyl -terror & -horror, pressefoto: Cph Art Week.