Huddersfield og G((o))ng Tomorrow bestiller nyt af Julie Kjær

Den prestigefulde engelske festival Huddersfield Contemporary Music Festival samarbejder med danske G((o))ng Tomorrow om at bestille et værk hos saxofonisten Julie Kjær, som er udråbt til en af jazz- og improscenens store nye navne. Verdenspremieren kan du opleve i København 10. november, hvor Kjær stiller med et stjernehold af europæiske musikere.

Af Sif Helleup Madsen

Julie Kjær er en gennemført original musiker, som presser sine instrumenter til det yderste med dristig og tankevækkende lyd i feltet mellem ny kompositionsmusik og fri impro. Hun er på kort tid blevet anerkendt for sin musikalske kreativitet, sit intuitive spil og multifacetterede udtryk. Anmelderne har brugt de helt store ord om Kjærs lyd: "One of the most impressive new voices on the London jazz and improv scene", skrev magasinet The Wires Steward Smith om Kjær i 2016. Den unge saxofonist har også allerede markeret sig stærkt i det engelske bl.a. sammen med bassisten John Edwards og trommeslageren Steve Noble – to giganter på Londons improscene.

Medbringer internationalt stjernehold

Julie Kjærs nyeste værk This Is Where You See Me er skrevet til G((o))ng Tomorrow og HCM Festival og er en musikalsk udforskning af metamorfoseprocessen, forvandlingen og de forskellige transformationsstadier. Musikken er baseret på Kjærs arbejde med at integrere komposition og fri improvisation og er komponeret for et håndplukket ensemble af eventyrlystne musikere fra den europæiske eksperimenterende og ny musikscene: Mandhira de Saram (violin), Alice Eldridge (cello), John Edwards (bas), Samuel Stoll (horn) og Mark Sanders (slagtøj).

Hun har valgt et kammermusik lineup for at kunne udforske instrumenternes akustiske lyd gennem eksperimenter med extended techniques. Udover at bruge elementer fra jazz og eksperimenterende jazz tager musikken inspiration fra Kjærs store passion for forskellige former for folkemusik. Du kan opleve This Is Where You See Me i Jazzhouse den 10. november 2017. Læs mere

Samme aften åbner Cedrik Fermont døren til Asiens ukendte undergrund 

Samme aften kan du opleve den belgiske lyd- og støjkunstner Cedrik Fermont i helt nyt møde med den vietnamesiske elektroniske musiker Luong Hue Trinh. Cedrik Fermont, aka C-drík eller Kirdec er født i Zaire (DR Congo), opvokset i Belgien, bosat i Berlin, og har på sine utallige rejser har opstøvet og indsamlet eksperimenterende musik fra Sydøstasien og Afrika. 

Til koncerten kan du opleve Fermont og Trinh både solo og som duo. Fermont blander droner og percussion i en live performance inspireret af den asiatiske undergrundslyd og baseret på optagelser af bækkener, gongonger, metallofoner samt metalliske objekter og stemmer forarbejdet elektronisk. Det bliver en koncert, som vil kaste lytteren ind i forskellige meditative stadier.

Fermont modtog tidligere i år den prestigefulde Golden Nica Pris under Ars Electronica for sit projekt Not Your World Music  - en af meget få publikationer om noise, industrial, elektroakustisk og eksperimenterende musik og lydkunst i Sydøst Asien.

G((o))ng Tomorrow Festival 3. - 11.11

G((o))ng Tomorrow er en årligt tilbagevendende festival i København for ny, eksperimenterende musik og lydkunst på tværs af genrer og i mødet med andre kunstarter. I år finder festivalen sted fra 3. – 11. november, hvor fremsynede kunstnere fra Danmark og udlandet præsenterer den sidste nye eksperimenterende musik og lydkunst i mødet med andre kunstformer på forskellige venues i hele København. G((o))ng Tomorrow arrangeres af SNYK – genreorganisationen for ny, eksperimenterende musik og lydkunst. Se hele programmet

----------------------------

G((o))ng Tomorrow Festival 3.-11.11
Den 10. november spiller:
Julie Kjær: This Is Where You See Me
Cedrik Fermont & Luong Hue Trinh
Køb billet her.
Mere info her.