Kom på 3 ugers residency i USA hos Bang on a Can

New Yorker-komponistkollektivet Bang on a Can, Statens Kunstfond og Snyk tilbyder en dansk komponist eller musiker tre ugers residency på Bang on a Cans sommerfestival i Massachusetts fra den 9.-29- juli 2018. Legatet inkluderer transport, kost og logi samt undervisning. Ansøgningsfristen er den 9. januar 2018.

Hvad er Bang on a Can?
Bang on a Can er et unikt komponistkollektiv, som arrangerer festivaler, udgivelser og koncerter i hele verden med base i New York City. Bang on a Can opstod i 1980’ernes unådige New York – først som en enkelt dag med én lang marathonkoncert med eksperimenterende musik og lige siden som et højtrangeret internationalt komponistkollektiv for den mest innovative og fremadsynede musik. Bang on a Can udfordrer alle forestillinger om, hvordan en koncert kan formes, forløbe og fremføres! Læs mere om Bang on a Can 

Tag tre ugers nytænkning i fornemt selskab
Bang on a Can Summer Music Festival er et tre ugers residency og musikalsk utopia for nyskabende komponister og performere. Festivalen er dedikeret til at udforske den ny musik gennem seminarer, workshops, koncerter og performances og ikke mindst ledsaget af nogle de dygtigste kunstnere, komponister og musikere: Bang on a Can All-Stars, eighth blackbird, California EARUnit, Gregg August, bas; Ashley Bathgate, cello; Vicky Chow, klaver; David Cossin, perkussion; Michael Gordon, komponist; David Lang, komponist; Brad Lubman, dirigent; Nicholas Photinos, cello; Vicki Ray, klaver; Todd Reynolds, violin; Mark Stewart, guitar; Ken Thomson, saxofon og klarinet; Julia Wolfe, komponist og mange flere! Festivalen afsluttes i bedste Bang on a Can stil med en seks timer lang maratonkoncert.

Skal det være dig?
I samarbejde med Bang on a Can tilbyder Snyk en dansk komponist eller udøver et fellowship residency på sommerfestivalen, der udover at være en professionel festival med en kurateret koncertrække, er et akademi, hvor yngre komponister og udøvere fra hele verden kan ansøge om at deltage, modtage undervisning, følge seminarer, deltage i fysisk træning, øve med og få værker afprøvet af professionelle ensembler. 

I 2017 blev trombonisten Christian Larsen udvalgt som den danske deltager, og Snyk kan igen i 2018 tilbyde en dansk komponist eller musiker et tre ugers ophold på festivalen – denne gang fra den 9.-29. juli 2018 på MASS MoCA (Massachusetts Museum of Contemporary Art) i de smukke Berkshire Bjerge i Massachusetts. Legatet inkluderer transporten Danmark-USA t/r, kost og logi samt undervisning.
Ansøgningsfristen er 9. januar 2018.

 I løbet af Bang on a Cans Summer Festival vil den danske deltager indgå i en række forskellige aktiviteter:

  • Masterclasses og øvrig undervisning. En række af det internationale musiklivs ypperste komponister og udøvere vil undervise på kurset, og deltagere på kurset kan modtage undervisning af flere forskellige tutorer i løbet festivalen
  • Daglig fysisk træning
  • Samarbejde med ensembler
  • Mulighed for at opleve festivalens koncertprogram dagligt
  • Sociale aktiviteter, særlige gæsteforlæsninger med videre. Der stillles øvefaciliteter til rådighed for udøvere, og fordybelsesfaciliteter inklusive elektroniske værktøjer for komponister, lige som både udøvere og komponister opfordres til samarbejde med andre deltagere på kurset og de deltagende ensembler

SE OPSLAGET OG ANSØG HER
VIGTIGT: Ansøgningsgebyret (application fee) skal ikke betales, selvom der lægges op til det i ansøgningsblanketten. Du omgår dette ved at klikke af i boksen med titlen "I have paid" og ved at skrive "SNYK" i nummereringsfeltet.
Ansøgningsfristen er 9. januar 2018. 

Udvælgelse af kunstner
Bang on a Can nedsætter en jury bestående af medlemmer fra Bang on a Can og aktører i det danske ny musikliv, der udpeges af Snyk. Snyks leder vil være sekretær for juryen. Udvælgelsen vil være foretaget i løbet af marts måned 2018.

Ansøg her
Frist den 9. januar 2018
For yderligere spørgsmål kontakt anne@snyk.dk