Lydfestivalen, der aldrig finder sted, er tilbage!

Er du cyklet forbi plakaten på gaderne i København? Niels Lyhne Løkkegaard skabte i 2016 Curatorium, en fiktiv lydfestival, der aldrig fandt sted. Den imaginære lydfestival er nu vendt tilbage anno 2017 med start d. 18. november. Festivalen annoncerer løbende begivenheder på Facebook.

af Marie Blachmann

Fra forestilling til realitet

Curatorium er et non-event, der gennem præsentationen af en række nye værker af danske komponister og lydkunstnere eksperimenterer med forholdet mellem fortælling og kunstværk – i en undersøgelse af om selve fortællingen om en event kan skabe begivenhedens egen realitet. Som non-event undersøger lydfestivalen om en event fysisk skal finde sted, eller om selve fortællingen om eventen kan skabe konsensus om begivenhedens eksistens. 

Værker afhængige af publikum

Med afsæt i tidens øgede fokus på fortællingens betydning omformer Curatorium det kuratoriske rum til et rum for kunstnerisk aktion. Festivalens program, fortællingen om festivalen og dermed fortællingerne om værkerne bliver selve værkerne. Fortællinger om imaginære værker som publikum selv må forestille sig bliver til den ultimative brugerinddragelse.

Følg med på Facebook

Dette års Curatorium starter d. 18. november og præsenterer en række fiktive værker af danske og internationale komponister, blandt andet Edition·S komponisterne Simon Steen-Andersen og Jeppe Just Christensen. Værkerne bliver løbende annonceret på Facebook, du kan følge siden her.

Niels Lyhne Løkkegaard

Niels Lyhne Løkkegaard, som både er uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium og Kunstakademiets Arkitektskole, har tidligere arbejdet med forholdet mellem fortælling og værk. Han har bl.a. skabt den fiktive pianist Johannes Richter, 2012-2016 og udgivet SYMPHONY No 1, 2016, en symfoni i bogform for det indre øre, samt projektet Musik for det indre øre – en forestilling, hvori lytteren selv ’skaber’ lyden.

 

Curatorium 18. november 2017

 www.nielsloekkegaard.dk

 www.soundcloud.com/nielslokkegaard

www.youtube.com/nielslokkegaard