Mærk bassen på årets PHONO Festival

PHONOs idé er at udvide din horisont, når det gælder elektronisk musik. Derfor præsenterer Odenses elektroniske festival for 12. gang i træk morgendagens indflydelsesrige DJ's samt en bred vifte af toneangivende musikere, såsom danske Martin Schacke og Rune Bagge, Den Sorte Skole, Lyra, Mads Emil Nielsen og sydafrikanske DJ Lag. Festivalen finder sted fra 12. til 14. oktober.

Af Marie Blachmann

Artisterne på Phono Festival holder sig ikke indenfor en enkelt genre, men eksperimenterer med musikkens grænser ved at opbløde definitionerne af elektronisk musik, der bevæger sig fra ambient, techno, leftfield, lo-fi, house, footwork til industrial. Årets festivaltema er ENCOURAGE, fordi PHONO opfordrer alle til at gøre noget og involvere sig, hvorend deres passion ligger.

Danske beats

Et helt nyt live-set fra de anerkendte producere, Martin Schacke og Rune Bagge, sætter barren højt i forhold til, hvad vi kan forvente os af programmet for PHONO17. Begge har lige udgivet hårde rytmer på pladeselskabet Ectotherm grundlagt af Courtesy og Mama Snake. De er kendte for deres hurtige og maniske ravestil, så du kan glæde dig til, at denne specielle duo varmer dansegulvet op.

Dansegulvet vil også blive domineret af andre danske artister, som det populære københavnske dj-kollektiv Den Sorte Skole, der netop har haft succes med en bas-fest og dragende visuals på Orange Scene ved dette års Roskilde Festival.

Bandet Lyra, som består af Jens Konrad og Hjalte, kan også opleves i Odense. De er kendte for at strække begrebet techno med en stor portion energi og har siden deres udgivelse for to år siden, udviklet sig fra at producere tunge analoge beats til et nyt bud på elektronisk dance musik.

Produceren, komponisten og lydkunstneren, Mads Emil Nielsen gæster også PHONO, og man kan inden årets festival opleve eksperimenterende lyd af ham på udstillingen On the Thresholds of Knowledge i Lund og ved forestillingen Med hånden på hjertet på Aaben Dans' scene i Roskilde fra d. 16. til 29. september.

Udenlandsk indflydelse

Tre stærke artister fra Storbritannien er også blevet tilføjet årets program, Klein og duoen Okzharp & Manthe Ribane har begge udgivet plader på det legendariske pladeselskab Hyberdub i London og præger programmet i forlængelse af techno, post-punkede polyrytmer fra Blood Sport.

After Hours

PHONO17 har udvalgt en håndfuld af de bedste DJs til at spille efter koncerterne på off-scenen PHONO Club, der uden tvivl vil holde gang i dansegulvet og sikre, at hver aften slutter af med manér. PHONO Club-programmet lover publikum musik af høj kvalitet med navne som Cosmin TRG fra Romænien/Berlin, Englands egen Mickey Pearce og sydafrikanske DJ Lag som med udviklingen af den sydafrikanske Gqom lyd, har spillet en stor rolle ved at transformere en sub-genre af house. Dj Lag begyndte musikkarrieren med lyde fra sine taxi-ture omkring Dhurban og er siden blevet en innovativ del af den globale musikscene.

Indtil PHONO Festival starter den 12. oktober kan du fordrive ventetiden med en mixtape-serie lavet af artister fra PHONOs line-up i samarbejde med den eksperimenterende online radio The Lake:

PHONO 2017
D
en 12. til den 14. oktober.
Odense.
Læs mere her.

--------------------

Foto øverst: Dario Kozuh: Aïsha Devi, PHONO 2016