Ny teknologi - ny opera? Musikdramatik til debat

Hotel Pro Formas første Moving Opera-seminar i september oplevede stor tilslutning fra musik- og scenekunstmiljøet. Nu afholdes det andet seminar i rækken om dansk musikdramatiks vilkår. Denne gang er fokus på teknologiens rolle i opera, musikdramatik og andre tværkunstneriske udtryk. Et stærkt panel af fagfolk er inviteret med den 8. november på Godsbanen i Aarhus. 

Af Sif Hellerup Madsen

Hotel Pro Forma inviterer til det andet seminar om fremtidens musikdramatik i Danmark under overskriften 'New Technology – New Opera?' Mød en række forskere, kunstnere og iscenesættere til en samtale om teknologiens rolle i fremtidens scenekunst og musikdramatik. Der vil bl.a. være oplæg og paneldebat med den New York-baserede danske VR- og mediekunstner Jakob Kudsk Steensen.

Nye teknologier – en styrke eller en svaghed?

Seminaret undersøger blandt andet potentialet i interaktive teknologier og virtual reality samt internettets nye højhastighedsforbindelsers muligheder, som stadig ligger uudforsket som elementer i musik- og scenekunst. Vil nye teknologier som f.eks. virtual reality og 3D-projektioner nedbryde ’den 4. væg’? Hvad er konsekvenserne for kunstformen, når live-elementet bliver sat i parentes eller helt fjernet? Hvordan kan teknologi gøre kunsten stærkere? Og hvor risikerer den at nedbryde det kunstnerisk håndværk? Hvad kan vi med teknologien i dag, og hvor bevæger vi os hen i fremtiden?

Om Moving Opera

Seminaret indgår i seminarrækken Moving Opera, der i de kommende måneder sætter fremtidens musikdramatik under lup. Seminarerne er blevet til med støtte fra Statens Kunstfond i samarbejde med bl.a. Dansk Komponistforening, SNYK, Performing Arts Platform Aarhus, Edition Wilhelm Hansen og Den 4. Væg.

Moving Opera 2: New Technology – New Opera? 
Onsdag d. 8. november kl. 13.00-17.30
"Kedlen", GodsbanenSkovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C
Information og tilmelding: Seminaret er gratis og vil byde på forfriskninger undervejs – tilmeld dig her.
Læs mere om Moving Operas seminarrække her.