Prisvindende aktivist kommer til København

Cedrik Fermont har gennem årene gjort et kæmpe stykke arbejde for at afdække Asiens og Afrikas overhørte musikalske undergrundscener. Han er aktuel med bogen og musikudgivelsen 'Not Your World Music. Noise in South East Asia', som i år modtog den prestigefulde Golden Nica pris på Ars Electronica. Fredag den 10. november giver han en eksklusiv talk og koncert under årets G((o))ng Tomorrow Festival.

Af Agnete Seerup

"The first book aiming to chart the spread of noise music across South East Asia", sådan skriver The Wire Magazine om Cedrik Fermonts seneste projekt og musikudgivelse THIS IS NOT YOUR WORLD MUSIC, der har til formål at gøre os opmærksomme på den elektroniske noise- og industrialscene, der blomstrer i bedste velgående i Sydøstasien, men som på trods af sin høje kunstneriske kvalitet ikke får meget international opmærksomhed. 

Cedrik Fermont (CD / BE / DE), født i Zaire (DR Congo) i 1972, kendt som C-drík eller Kirdec, er en komponist, musiker, forfatter, koncertarrangør og radiovært. Han er vokset op i Belgien og bor nu i Berlin. Han startede sit første industrial og noiseband, Crno Klank, i 1989. Han er en aktiv soloperformer og en del af en lang række musikprojekter såsom Axiome og Tasjiil Moujahed. Han er desuden manager for projektet Syrphe, som både er en aktivistisk platform, et radioprogram og et pladeselskab, der fokuserer på alternativ elektronisk, noise og eksperimenterende musik fra Asien og Afrika.

I år modtog han den prestigefulde Golden Nica på årets Ars Electronica Festival for projektet sammen med Dimitri Della Faille. Nu har du chancen for at møde en af de mest spændende aktivister på musikscenen, når han giver koncert og artist talk fredag den 10. november i Jazzhouse under årets G((o))ng Tomorrow Festival. Til koncerten medvirker også den elektroniske musiker Luong Hue Trinh fra Taiwan.


Luong Hue Trinh går på scenen fredag den 10. november i Jazzhouse sammen med Cedrik Fermont. 

NOT YOUR WORLD MUSIC

Not Your World Music. Noise in South East Asia er et omfattende forskningsprojekt, som afdækker den eksperimenterende musik- og noise scene i regionen. Bogen og den tilhørende CD er skabt af Cedrik Fermont og Dimitri Della Faille.

Not Your World Music ser på musik og kunst i lyset af politik, identitet, køn og global kapitalisme. Fra akademisk elektronisk musik til DIY-noise i Sydøstasien, fører bogen dig gennem nutidig og fremtidig noise, elektroakustisk, industrial, eksperimenterende musik og lydkunst i Cambodia, Indonesien, Laos, Malaysia, Myanmar/Burma, Philippinerne, Singapore, Thailand og Vietnam. Ligesom Cedrik Fermonts altid politiske virke indeholder bogen nye radikale politiske, historiske og sociologiske idéer, samtidig med at du kan give dig i kast med ekslusive interviews med kunstnere og organisationer, en udvidet bibliografi med populærmusik fra Sydøstasien, samt en grundig diskografi over noise og eksperimenterende kunstnere. Læs mere


Ars Electronica talk med Cedrik Fermont. Et af højdepunkterne på hvert års Ars Electronica Festival er at møde modtagerne af festivalens prestigefulde priser. 

Samme aften i Jazzhouse: This Is Where You See Me

This Is Where You See Me er et spritnyt værk af saxofonisten Julie Kjær, som hun præsenterer fredag den 10. november i Jazzhouse. Hun har samlet et internationalt stjernehold med Mandhira de Saram (violin), Alice Eldridge (cello), John Edwards (bas), Samuel Stoll (horn) og Mark Sanders (slagtøj). Musikken er baseret på komposition og fri improvisation samt udforskning af instrumenternes akustiske lyde gennem extended techniques og med et strejf af folkemusik. Læs mere.

NOT YOUR WORLD MUSIC & THIS IS WHERE YOU SEE ME
G((o))ng Tomorrow Festival 2017
FRE 10.11.2017 Jazzhouse
Niels Hemmingsensgade 10, Kbh K.
20.00 Artist talk med Cedrik Fermont
21.00 Julie Kjær: This Is Where You See Me
22.00 Cedrik Fermont & Luong Hue Trinh
Billetter 100 kr / Stud. 50 kr / Køb billet
Læs mere om koncerten