Søg støtte til dit projekt i april og maj

Den 1. maj er der frist for ansøgninger til Statens Kunstfonds pulje for publikumsudvikling. Midlerne kan søges af bl.a. koncertarrangører, spillesteder, professionelle orkestre og ensembler, der har gode idéer til alternative koncertformer og er interesserede i at opsøge nye publikummer. Se også ansøgningsfrister for puljemidler fra SNYK, DJBFA og DMF.

Af Mads Emil Dreyer 

Pulje for nytænkende koncertarrangører

For to år siden etablerede Statens Kunstfond en musikpulje, som skal give koncertarrangører mulighed for at søge midler til nytænkende koncertformer. Ambitionen er at bringe musikken ud til nye publikummer via blandt andet tværmediale samarbejder, brug af alternative koncertsteder eller i partnerskaber med skoler, uddannelsesinstitutioner og foreninger.

Blandt tidligere støttemodtagere er Huset i Aalborg, der fik tildelt 50.000 kr. til et projekt, hvor en ladcykel fragtede musikere rundt i byen og gav små koncerter i utraditionelle rammer. Ligeledes fik projektet Genklange 60.000 kr. til at sende professionelle klassiske musikere ud til institutioner og boligområder i københavnsområdet, hvor børn ellers ikke så ofte møder den klassiske musik.

Puljen kan søges af blandt andet koncertarrangører, spillesteder og professionelle orkestre og ensembler. Ansøgningsfristen er den 1. maj.

Læs mere om ansøgningsbetingelserne her.

Andre ansøgningsfrister fra 1. april til 1. maj

SNYK: international transportstøtte.
1. april kl 23.59.
Læs mere her

DJBFA's arbejdslegater og projektlegater.
1. april kl. 12.00.
Læs mere her.

Refugieophold for DJBFA- og Koda-medlemmer.
Den 1. april kl. 12.00 for ophold i perioden d. 1/7- d. 31/12.
Læs mere her

DMF: økonomisk støtte til udgivelse, faglig dygtiggørelse, studieophold i udlandet mv.
1. april kl 23.59. 
Læs mere her

DJBFA's Produktionspulje.
1. maj kl. 12.00.
Læs mere her.

---------

Foto øverst: Lars Bjarnø.