Vandtårnet vækkes til live med lyd

Lydhør på en Søndag inviterer sammen med AUT og The Lake indenfor i det gamle vandtårn ved Randersvej i Aarhus. Oplev tårnet på en ny sanselig måde, når dets rum og æstetiske udtryk undersøges gennem lyd, musik og dans søndag den 29. oktober under overskriften The Story of a Building. 

Af Marie Blachmann

Lydhør på en Søndag er en koncertrække, der handler om at lytte sammen – åbent og nysgerrigt, som arrangørerne Anders Ørbæk fra pladeselskabet Lydhør og William Kudahl fra Pladeselskabet Resonans selv formulerer det. Ørbæk og Kudahl tager et helt nyt venue i brug, når de den 29. oktober åbner vandtårnet i Aarhus' dør for publikum.

Historien om en bygning

Værket er en del af projektet The Story of a Building – og tænkt som det første i en række af stedsspecifikke værker, der udnytter de særlige rumlige forhold ved en udvalgt bygning og inddrager fortællinger fra bygningens historie. Historien om Vandtårnet er skabt i et tværkunstnerisk samarbejde mellem musiker Gorm Askjær og danser Pernille Malou Konzack Sørensen.

Gorm Askjær er guitarist og komponist. Han har en baggrund i jazz og impro musik, men arbejder både med klassisk og impromusik på tværs af genrer. 

En magisk gåtur

Til forestillingen The Story of a Building: Vandtårnet kommer publikum på en tur op gennem tårnet med stop i henholdsvis det nederste og øverste af Vandtårnets særlige runde rum. Historien kredser om tårnets udvikling fra fungerende vandtårn til at rumme uddannelsesinstitutionen Århus Akademi. Lyde af vand, papir og et gammelt digt skrevet til Vandtårnet af skolebørn fra lokalområdet blandes med instrumenter, installation og dans. Sammen med Vandtårnets fantastiske arkitektur giver det mulighed for en magisk oplevelse af stedet og den historie, der knytter sig hertil. Der vil kun være plads til 30 publikummer per opførelse, så køb eller reservering af billetter er nødvendigt, hvis man vil være sikker på en plads.

Musikken ud i byen

Koncerten arrangeres i et samarbejde mellem Lydhør På En Søndag, AUT – Aarhus Unge Tonekunstnere, Aarhus Akademi og The Lake.

AUT, Aarhus Unge Tonekunstnere, har eksisteret siden 1966 og består af praktiserende kunstnere. De skaber intime koncerter og tværkulturelle begivenheder, der opfordrer til åben dialog og udveksling af ideer. Gruppen giver publikum mulighed for at høre ny musik på varierende platforme, som kan være alt fra helt traditionelle scener til byens yderpunkter.

The Lake er en non-profit radiostation, der sender forskelligartet og eksperimenterende radio live alle timer i døgnet. Ingen ved, hvad The Lake spiller næste gang. Ud over det producerer The Lake også koncerter og festivaler og meget mere. 

Søndag den 29. oktober 2017 · 14:00 / 16:00
Vandtårnet ved Randersvej, Randersvej 137A, 8200 Aarhus
Billetter: 50 kr. / AUT-medlem: Gratis!
Køb til klokken 14 her / klokken 16 her

Se Facebook event her