Vil du være en del af Keiji Hainos Mirakel?

Den japanske undergrunds store ikon Keiji Haino søger frivillige performere til den europæiske premiere på ’Miracle’. Værket er Haino’s spektakulære svar på den verdenskendte komponist John Cages 4’33, hvor 88 performere skal forsøge at ramme een tangent med een finder på samme tidspunkt. Og du kan være med! Det er den 4. november på Statens Museum for Kunst under G((o))ng Tomorrow Festival.

Af Sif Hellerup Madsen og Agnete Seerup

Den 4. november rejser en kæmpemæssig konstruktion sig omkring et flygel på Statens Museum for Kunst i København. Japanske Keiji Haino har brugt 40 år på at forberede Miracle – og nu mangler han blot 88 frivillige performere til at udføre sit værk. Placeret på konstruktionen omkring flygelet skal alle performere forsøge at ramme een tangent med een finger på præcis samme tidspunkt. Et mirakel… hvis det lykkes!

Vær med til at skrive musikhistorie

Som frivillig performer i Keiji Hainos Miracle kan du være med til at skrive musikhistorie. Værket er nemlig Hainos kommentar til komponisten John Cages kendte værk 4’33” fra 1952: Her sidder pianisten helt stille i 4 minutter og 33 sekunder og tvinger publikum til at lytte til lydene omkring sig. Idéen var at frigøre lyden fra den klassiske musiks konventioner: Alt skulle i princippet kunne være musik. Efterfølgende skrev Cage anden del af 4’33”, som han kaldte 0’00”. Han bad musikerne om følgende: “perform a disciplined action with maximum amplification (no feedback)”.

Som et svar på Cages værk beder Haino sine musikere om at foretage en disciplineret handling ved flyglet: Kan 88 pianister ramme 88 tangenter på samme tid? Samtidig vender han første del af Cages 4’33” om: Hos Cage rører pianisten ikke en eneste tangent. Hos Haino er der en finger på ALLE tangenterne på samme tid.

Værket blev vist første gang i Tokyo, og her lykkedes det... næsten. 


Foto af 
Hideto Maezawa.

Haino: Den japanske undergrundsscenes uundgåelige ikon

I mere end 40 år har Keiji Haino været en uungåelig del af den japanske undergrundsscene med sin provokerende og attraktive rock, noise, drone, perkussion og bemærkelsesværdige fremtoning. Solbriller, sort tøj, langt hår er en fast del af fænomentet Keiji Hainos uniform.

Vil du være een af de 88? 

Alle kan melde sig som performer til Miracle, det kræver ikke særlig erfaring. Læs de praktiske detaljer herunder. 

TILMELD DIG SOM FRIVILLIG PERFORMER
Tilmeld dig som frivillig performer til Miracle ved at sende dit navn, alder og adresse til projektleder Anne Dalby, e-mail: anne(a)snyk.dk. 
Der er stadig ledige pladser!

TIDSPLAN
Bemærk venligst, at tilstedeværelse under prøver og show er obligatorisk.
Fredag den 3. november 2017: prøve (mere info her).
Lørdag den 4. November 2017: generalprøve og show (mere info her).

TRANSPORT og OPHOLD
Bemærk venligst at festivalen desværre ikke kan dække eller refundere individuelle udgifter i forbindelse med transport (herunder rejse til og fra København), indkvartering og andre udgifter relateret til deltagelsen i ’Miracle’.

INFOARK
Find relevant information, adresse, tidsplaner m.m. i INFOARKET HER.

Keiji Hainos Miracle arrangeres i samarbejde med: Jazzhouse, SMK/National Gallery of Denmark og Sound Live Tokyo.
Læs mere om
Miracle her.

--------------

Foto øverst af Hideto Maezawa.